Sastanak republičkog javnog tužioca i ministra unutrašnjih poslova
1717171

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Aleksandar Vulin, su danas, 17. novembra 2020, održali radni sastanak u prostorijama Republičkog javnog tužilaštva, kojom prilikom su razgovarali o najbitnijim temama u vezi saradnje javnih tužilaštava i Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom vremenskom periodu.


Republički javni tužilac i ministar unutrašnjih poslova su se složili da bliska saradnja policije i tužilaštva kao organa otkrivanja krivičnih dela i organa krivičnog gonjenja, predstavlja uslov bez koga se ne može postići uspešna borba protiv kriminala i postizanje ciljeva specijalne i generalne prevencije kriminaliteta.


Posebna pažnja će biti posvećena otkrivanju i gonjenju teških oblika krivičnih dela u oblasti organizovanog kriminala i korupcije, povodom kojih će nadležne policijske uprave i javna tužilaštva angažovati dodatne ljudske i materijalne resurse radi bržeg delovanja i boljih rezultata koji se očekuju da će biti postignuti u bliskom vremenskom periodu.


Služba za informisanje
Republičkog javnog tužilaštva

Izvor: RJT, Datum: 17.11.2020.

Najave događaja